ROC Nijmegen
Direct naar:

het-fitcentrum-logo

Wall of Fame

15 kilo lichter het vliegtuig in!

Vorig jaar ben ik op vakantie naar Singapore geweest. Doffe ellende in het vliegtuig. Ik zat klem tussen de armleuningen en had blauwe plekken op mijn heupen. “dit is de laatste keer dat ik met het vliegtuig op stap ga!!!”

Nu één jaar later ben ik weer met het vliegtuig op vakantie geweest. Geen blauwe plekken of ingeklemde billen maar een plezierige vlucht met ruime zitplaats. Nee geen business-class gevlogen maar 15 kilo lichter het vliegtuig ingestapt.

Voor mij was na de vlucht naar Singapore de maat vol, de confrontatie met mijn omvang was de beruchte druppel. Omdat het eetpatroon niet de oorzaak bleek te zijn ben ik op zoek gegaan naar een sportieve uitdaging.

Door mijn omvang en de bijbehorende beperkingen voelde ik mij in een groep niet helemaal op mijn gemak. Om niet direct het bijltje er bij neer te gooien heb ik gekozen voor een persoonlijke begeleiding. Dit bleek voor mij een gouden greep. Bewegen werd weer leuk en uitdagend. Door de op mijn persoon gerichte trainingen en grensverleggende oefeningen merkte ik al snel progressie en dat smaakte naar meer. Mijn spierkracht werd groter, mijn conditie werd beter en mijn algehele gemoedstoestand kreeg ook een enorme boost. Nu ren ik een trap op, loop makkelijker mijn rondjes, draai met gemak de deksels van de conserven potjes open en voor mijn gevoel van vrijheid niet geheel onbelangrijk; ik pas weer in een vliegtuigstoel.

De deskundigheid en het aanstekelijke enthousiasme van de medewerkers van Het Fitcentrum brengt me iedere keer weer tot het verleggen van mijn grenzen. Ik ben er nog niet helemaal maar ik weet inmiddels wat ik van mijn lichaam mag eisen en heb ik mijn sterke kanten en mijn valkuilen leren kennen maar het belangrijkste voor mij is dat ik weer van bewegen kan genieten. Op naar de volgende 15 kilo.

Ursula

Lid worden?

Je bent al lid vanaf €80 per jaar!

Word nu lid!