ROC Nijmegen
Direct naar:

het-fitcentrum-logo

Beste sporters,

Gelukkig worden we verwend met mooi weer! Verder is het natuurlijk niet leuk dat je geen training kan volgen Op locatie bij het Fitcentrum. Weer een verlenging van de lockdown. Hierdoor is sporten bij Het Fitcentrum tot 15 maart 2021 niet mogelijk. Maar, wij blijven actief om jou te ondersteunen bij voldoende Bewegen. 

Wat kan jij wel doen?

 • Schrijf je in voor live trainingen of doe mee met een opgenomen training via onze app. Deze blijven we aanbieden, in ieder geval totdat we weer open mogen.
 • Heb jij een idee hoe we jou (en andere) kunnen helpen? Stuur ons dan een e-mail.
 • Heb jij bepaalde wensen / behoeften t.a.v. onze begeleiding, laat dit ons weten.

Team het Fitcentrum

 • Ezimar; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Xander; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Boy; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contributie van maart

Zoals gecommuniceerd in de vorige nieuwsbrief zal de incasso van maart niet plaatsvinden. Er is helaas nog geen fysieke training mogelijk bij het Fitcentrum. Stel dat we halverwege maart toch open mogen, zal de incasso alsnog niet doorgaan.

Waarom geen buiten trainingen bij het Fitcentrum?

Wellicht zie jij op dit moment mensen onder begeleiding buiten trainen en denk je, waarom doet het Fitcentrum dit niet? Wij willen hierbij een korte uitleg geven:

 • Het lijkt ons laagdrempelig hoe we op dit moment trainingen aanbieden (je hoeft niet van huis, staat niet in de regen of kou).
 • Om ook het maatschappelijk doel te ondersteunen, zo min mogelijk verplaatsing kiezen wij ervoor om dus geen trainingen buiten op locatie aan te bieden. Hierdoor is er toch weer reisverkeer en het advies blijft (net zoals thuis werken indien mogelijk) om niet continu te reizen.
 • Het lijkt nu lekker, met een mooi zonnetje. Echter kan het in februari en maart ook verschrikkelijk slecht weer zijn. Dan is de drempel natuurlijk hoog, terwijl we juist een hele laagdrempelige manier van bewegen aanbieden met behulp van onze app.

Mocht jij toch van mening zijn dat we hier anders in kunnen handelen, neem dan contact met ons op.

Tips om fit de winter (en deze corona maatregelen) door te komen

Hoe grijs het buiten ook is, voor een gezond leven is bewegen belangrijk. Je voelt je fitter als je beweegt en het verlaagt ook de kans op bijvoorbeeld overgewicht en hart- en vaatziekten. Hoeveel je het beste kunt bewegen hangt af van je leeftijd. Het advies voor volwassenen is:

 • minstens 150 minuten matige of zwaar intensieve inspanning per week verspreid over diverse dagen;
 • en minstens 2x per week spier- en botversterkende activiteiten. Voorkom veel stilzitten. Wandelen, hardlopen of fietsen is populair tijdens deze coronacrisis, en ook dit kun je zo leuk maken als je zelf wilt. Zet eens een vrolijk muziekje op of luister een interessante podcast tijdens je bezigheden. Ook met zwaardere huishoudelijke klussen, de hond uitlaten of in de tuin werken ben je al aan het bewegen.

Naast bewegen is ook ontspanning belangrijk. Zorg dus tussendoor voor ontspanning en slaap genoeg. Plan tijd in om te relaxen en iets voor jezelf te doen. Accepteer dat je in deze winterse lockdown niet alles op volle kracht kunt doen. Op die manier verdwijnt de winterdip misschien niet helemaal, maar kun je wel beter ermee omgaan. 5 anti-winterdiptips op een rij:

 • Eet gezond en gevarieerd volgens de Schijf van Vijf
 • (Multi)vitamines zijn niet nodig, maar gebruik wel een vitamine D-supplement als je tot een risicogroep behoort
 • Trap niet in claims van producten die je de ‘winter doorhelpen’
 • Beweeg minimaal 150 minuten per week matig of intensief
 • Zorg voor voldoende ontspanning en slaap genoeg

Online LIVE trainingen!

Instructie video’s beschikbaar op ons YouTube kanaal. Iedereen die onze app gebruikt kan zich hiervoor aanmelden in de app. Op dezelfde manier als afgelopen maanden kan jij jouw trainingstijd kiezen. Op de momenten die jij kiest word je uitgenodigd om deel te nemen. Vervolgens zie jij een trainer van het Fitcentrum die de hele training gaat aanbieden EN jou ook van feedback kan voorzien. Zo wordt er dus ook op jouw techniek gelet. Voor en na de training is er de mogelijkheid om een praatje te maken met de trainer en andere klanten. Dus ook aan het sociale aspect is gedacht. Maak jij nog geen gebruik van onze app? Ga naar deze website: https://www.mywellness.com/rocnijmegen/User/RegisterUser/ . Je kan ons ook een e-mail sturen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blijf gezond en wij hopen jullie allemaal te ontvangen gedurende onze online live trainingen!

Team Fitcentrum

Lid worden?

Je bent al lid vanaf €80 per jaar!

Word nu lid!